Projekti

Informacije o trenutnim projektima našeg poduzeća

Proširenje Gradskog groblja u Puli

Proširenje Gradskog groblja u Puli

Pulsko groblje trebalo bi se uskoro proširiti na dodatnih pet tisuća metara četvornih i više od tisuću grobnih mjesta uz investiciju od 1,5 milijuna eura. Zahtjev za lokacijskom dozvolom je podnesen, a očekuje se izrada projekta za građevinsku dozvolu. U tu investiciju samostalno ulazi komunalno društvo Monte Giro koje upravlja pulskim grobljima.

Proširenje Mjesnog groblja u Štinjanu

Gradsko komunalno društvo Monte Giro priprema i radove proširenja mjesnog groblja u Štinjanu i to za 800-tinjak metara kvadratnih, uz 306 novih ukopnih mjesta. Proširenje se nastavlja na fazu 1 koja je izvedena 2019. godine. Financiranje investicije osigurat će se iz vlastitih izvora financiranja Monte Gira.

Proširenje Mjesnog groblja u Štinjanu
Gradnja nove poslovno-logističke zgrade

Gradnja nove poslovno-logističke zgrade

Problemi s postojećom upravnom zgradom na Kaštanjeru nisu od jučer. Jedan od najvećih problema svakako je parkiranje budući da se u našoj neposrednoj blizini pretežno nalaze stambene zgrade pa korisnici naših usluga imaju velik problema s pronalaskom parkinga. Također, zgradu u kojoj smo trenutno smješteni trebalo bi temeljito obnoviti, pa se više operativno i logistički isplati graditi novi objekt u okviru pulskog gradskog groblja nego ulagati značajna financijska sredstva u obnovu postojeće zgrade. Ideja je da se zgrada na Kaštanjeru u kojoj smo sada smješteni proda i da se od tog iznosa financira izgradnja nove upravne zgrade na Monte Ghiru.